Deze boeken verschijnen dit voorjaar bij Best of YA!

Yes, onze nieuwe voorjaarsbrochure voor 2020 is er! En dit voorjaar verschijnen er weer geweldige titels bij Best of YA. Bekijk hieronder met welke titels jij je TBR weer aan kan gaan vullen.

The Ballad of Songbirds and Snakes

Zet 19 mei groot in je agenda, want dan verschijnt na jaren wachten een nieuw boek van Suzanne Collins dat zich in de Hongerspelen-wereld afspeelt! De prequel speelt 64 jaar voor de trilogie, op de vooravond van de tiende Hongerspelen. Het boek gaat over de ‘donkere dagen’ van Panem, vlak na de eerste – en mislukte – opstand tegen het Capitool. En hier kan je hem alvast reserveren!

Mijn jaar na jou

In april verschijnt het prachtige Mijn jaar na jou van Nina de Pass. Negen maanden nadat Cara haar beste vriendin Georgina verloor in een ernstig auto-ongeluk, gaat ze naar een kostschool in de Zwitserse Alpen. Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara's verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af.

H@ck – De kolonie

In april volgend jaar verschijnt van Mirjam Mous het razendspannende gevolg op H@ck - Het instituut, namelijk H@ck: De kolonie! (Kijk uit voor spoilers als je het eerste boek nog niet hebt gelezen!) In dit laatste deel in de duologie heeft Holden geen tijd meer te verliezen nadat hij heeft ontdekt dat computersysteem Sims hun schijnbaar ideale maatschappij controleert. Prissy en haar hackervrienden weten niets van Sims' plan en willen de drie computersleutels gebruiken om de ultieme hack uit te voeren en daarmee de nieuwe leiders te ontmaskeren. In het computercentrum komen broer en zus lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie van hen heeft gelijk? En wat is nou eigenlijk echt de waarheid?

Eerlijk duurt het langst

Begin februari keren we met Karen McManus terug naar Bayview High! Een jaar na de dood van Simon in Een van ons liegt, begint er een nieuw spelletje: Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze móéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.

De uitdager

Vorig jaar verscheen De uitverkorene, het eerste deel in een nieuwe serie van Taran Matharu. Het spectaculaire tweede deel De uitdager verschijnt in mei! De hoofdpersoon van deze nieuwe serie is Cade, die vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd. Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden. Daar moet hij meedoen aan een bruut toernooi, georganiseerd door geheimzinnige opperheren. Kan Cade op tijd ontsnappen om voor het overleven van zijn eigen soort te vechten? Of zal hij sterven als gladiator in het Colosseum van Nieuw Rome?

De beminde

We hebben er even op moeten wachten, maar in mei komt Kiera Cass eindelijk terug met een nieuw boek! In De beminde volgen we Hollis Brite, die samen met de andere dochters van adel is opgegroeid in Keresken Castle, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. Dat lukt: de jonge koning Jameson wordt verliefd op haar. Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, verandert alles.