hongerspelen

 

De grootste YA-serie ooit is nu terug in de bioscoop!

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Keer terug in de wereld van de Hongerspelen met De ballade van zangvogels en slangen. Geen Katniss deze keer, maar een jonge president Snow wordt gevolgd in dit bloedstollende avontuur. Niet alleen heeft Suzanne Collins een nieuw boek geschreven, ook verschijnt er van dezelfde makers als de originele films een verfilming!

Wil je nog snel het boek lezen voordat je de film gaat kijken? De film-paperback van The ballad of songbirds and snakes ligt nu in een extra voordelig jasje in de winkel!

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

‘Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.’ Suzanne Collins

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer:

Verschenen bij Van Goor

Paperback
Paperback
Paperback
Paperback
Paperback
Gebonden
E-book
E-book
E-book
E-book
E-book
E-book
E-book
E-book
E-book
E-book
Audioboek
Audioboek
Audioboek
Audioboek