Mijn eerste YA lievelingsboek

01 December 2017

Ons eerste YA-lievelingsboek...

Kun jij je je allereerste favoriete YA-boek nog herinneren? Dat ene boek waar je altijd een beetje nostalgisch aan terugdenkt en elke keer als je het herleest voelt als thuiskomen. Wij vroegen onszelf eens af wat nu precies ons eerste favoriete YA-boek was en waarom het zo’n indruk op ons maakte!

Jessie: “Shiny vampiers, gigantische weerwolven, een bizarre liefde… Twilight is AB-SO-LUUT mijn allereerste YA-lievelingsboek. Toen ik Twilight ontdekte heb ik drie nachten niet geslapen omdat ik door móést lezen! Inmiddels heb ik de serie in vier verschillende edities in mijn kast staan, maar herlezen? Ik ben zo bang om mijn nostalgische herinnering kapot te maken dat ik lekker – zonder boek – verder blijf dromen over Edward en Jacob.”

Linda: “Ik weet nog goed dat ik De Hongerspelen kreeg. Ik had geen idee wat ik moest verwachten en begon gewoon met lezen. Direct daarna kocht ik deel twee en drie en las ze allemaal achter elkaar uit. Dat gevoel dat je per se verder moet lezen had ik niet meer gehad sinds Harry Potter (dus dat wil wat zeggen).”

Kelly: “De eerste YA-boeken die een grote indruk op me maakten waren die van John Green, en dan Het Grote Misschien in het bijzonder. John Green is zo'n bijzondere auteur, er zitten zo veel lagen in zijn boeken en hij weet zo goed hoe het is om jong te zijn – je eerste echte vriendschappen, dingen voor het eerst uitproberen … en je eerste liefde. ”

Suzanne:De Hongerspelen heb ik echt verslonden. Het zit zo goed in elkaar en er zit zoveel in. Vanaf de eerste bladzijde was ik verkocht, ik móest weten hoe het verder ging met Katniss.”

Susanne: “Mijn eerste YA lievelingsboek was Twilight. Inmiddels een guilty pleasure, maar toen helemaal nieuw en anders en zoooo verslavend. Ik kreeg het eerste boek ooit voor mijn verjaardag en ik was er meteen dol op. Als lezer van de boeken weet je niet of Bella niet helemaal in orde is of dat Edward echt zo bijzonder mooi en snel en sterk is. Dat gegeven, in combinatie met highschool, een love triangle en de sfeer van een klein dorp, maakte het tot een boek om te verslinden. Pas jaren later, toen de eerste verfilming bijna uitkwam en het nieuwste deel maar niet in de winkel kwam, heb ik als acquirerend redacteur een bod gedaan op de rechten en werd de serie uiteindelijk bij Van Goor (en Boekerij) afgemaakt. Wat een cadeautje!”

Silje: “Na veel fantasy kinderboeken te hebben gelezen (kuch – Harry Potter – kuch) begon ik aan Percy Jackson en de Olympiërs van Rick Riordan. Ik was meteen verkocht, Uncle Rick weet zijn boeken meteen met actie te beginnen en zijn geweldige gevoel voor humor maakt de meest extreme alinea’s toch heel grappig. Daarnaast zijn de personages in Rick’s boeken heel echt, je voelt met ze mee en leert ze kennen tot op het bot. Wie mijn favoriet is? #teamleo”

Meer in deze rubriek

Preview image met het boek Violet, vervloekt & verwoest van Gina Chen

Voorproefje: Violet, vervloekt & verwoest

Lees de eerste paar pagina's!

Readalong 'Twee kunnen een geheim bewaren'

November = Karen McManus-maand! Doe mee en win haar nieuwste boek

Voorproefje: het nieuwste boek van Rick Riordan

Lees het eerste hoofdstuk!

Leestip: 'Fin & Rye' van Harry Cook!

Hoopgevend en inclusief verhaal over trouw zijn aan jezelf

Pages

Meer in deze rubriek

Preview image met het boek Violet, vervloekt & verwoest van Gina Chen

Voorproefje: Violet, vervloekt & verwoest

Lees de eerste paar pagina's!

Readalong 'Twee kunnen een geheim bewaren'

November = Karen McManus-maand! Doe mee en win haar nieuwste boek

Voorproefje: het nieuwste boek van Rick Riordan

Lees het eerste hoofdstuk!

Leestip: 'Fin & Rye' van Harry Cook!

Hoopgevend en inclusief verhaal over trouw zijn aan jezelf

Preview: Tussen de beesten en wilde rozen

Lees vast de eerste bladzijden van dit magische verhaal!

Het eerste hoofdstuk van De beminde

Exclusief hier te lezen!

Lezen: dit spannende hoofdstuk uit De erfenis van Tesla

Verschijnt maart 2020!

Vijf series voor de fans van Percy Jackson

Alle boeken van Rick Riordan op een rijtje!

Lees 'De Virgin' van Daniëlle Bakhuis!

Krijg je geen genoeg van De executie? Lees dan ook De virgin, een kort verhaal dat eerder verscheen in 3PAK ter gelegenheid van de Boekenweek van Jongeren 2020.

5x liefde voor Wildcard

Lees het vervolg op de spannende YA-thriller Warcross

Hunder Games afbeelding

Hoera! De Hongerspelen is 10 jaar!

May the odds be ever in your favour

Wat staat er op onze bucketlist?

Wat wil jij ooit nog eens doen in je leven? 

I see London, I see France

Recensie I see London, I see France

Door gastblogger Cécile Vastenburg

Onze 'bookish boyfriends'...

Fijne Valentijnsdag! Wie is jouw fictional crush? Dit zijn die van ons...

7x liefde voor 'De edele'

Waarom je écht verder moet lezen in de Summoner-serie

Stapeltje boeken afbeelding

Onze Kerstmis-TBR!

Dit ligt op ons boekenstapeltje voor de kerst...

9x liefde voor Warcross

We love Warcross! Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder...

All I want for Christmas is... BOOKS!

Vijf alternatieven voor suffe kerstcadeaus (hint: het zijn vijf boeken)

Onverschrokken

Waarom je dit boek zsm moet lezen

Onverschrokken is geweldig, fantastisch en verpletterend.

Piper Perish

Everybody loves Piper Perish

Lezers over het meest arty YA-boek van 2017!

Hof van mist en woede

Hof van slapeloze nachten en sticky notes

Jessie over haar lievelingsserie van Sarah J. Maas