Onze Kerstmis-TBR

20 December 2017

Onze Kerstmis-TBR!

De kerstdagen zijn een ideaal moment om nog even de laatste boeken op je TBR te lezen en je Goodreads-challenge nog nét even te halen. Zo ook voor ons. Ook dit jaar hebben we allemaal boeken klaarliggen die we in de kerstvakantie lezen. Daar kunnen we elkaar in januari dan weer helemaal gek mee maken, zodat ze die maand weer bij een ander op de TBR staan. Misschien wel bij jou? Dit is onze kerst-TBR:

Jessie: “Mijn TBR-stapel telt inmiddels 38 meter (geen leugens!) en helemaal bovenaan ligt Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman. Mijn collega’s vallen me al maanden lastig: ‘Lees. Dat. Boek. Want. Prachtig.’ In mijn kerstvakantie is het eindelijk zover collega’s, beloofd! ”

Kelly: “Ik heb twee weken kerstvakantie, tijd voor een heleboel etentjes, bioscoopbezoeken, gluhwein én voor het lezen van zoveel mogelijk boeken van Rick Riordan! Ik moet bekennen dat ik veel te weinig van hem gelezen heb. Tijd voor een inhaalslag! Ik ben begonnen met De bliksemdief en hoop tenminste de hele Percy Jackson-serie uit te lezen in de kerstvakantie - en anders minstens vóór ons event op 28 januari!”

Suzanne: “Ik verheug me enorm op veel lezen in de kerstperiode! Bovenop mijn TBR-stapel liggen Carve the mark en Onverschrokken. Ik heb hier eerder enorm van genoten en van beide series verschijnt een tweede deel in het voorjaar. Dus ik ga hier weer even lekker induiken zodat ik helemaal klaar ben voor het vervolg!”

Susanne: “Boven op mijn TBR-pile ligt Het verhaal van Mademoiselle Oiseau, een sprookjesachtig boek voor alle leeftijden. Ik genoot al van de Zweedse editie, al kon ik die helemaal niet lezen. Maar het vasthouden en erdoorheen bladeren was al zoooo fijn. En toen ik de Engelse vertaling kon lezen, was ik helemaal verkocht. Wat nou, kinderboek? Dit is een cadeautje voor jong & oud! De Nederlandse editie is deze zomer verschenen en nu verheug ik me erop om het te herlezen, de prachtige illustraties opnieuw te bekijken en het op de bank te leggen als bladerboek. En heel, heel misschien mag ik dan van mezelf de bijpassende theekopjes erbij kopen voor onder de boom, ssstttt…”

Silje: “Momenteel ben ik bezig in het laatste boek van de Helden van Olympus-serie, geschreven door – je raadt het nooit – Rick Riordan. Op 9 januari komt Magnus Chase en het schip der doden uit, en ik ben heel erg benieuwd, want de cover is gewoon prachtig! Mijn doel is dus om na Het bloed van Olympus meteen door te lezen in de Magnus Chase-serie, zodat ik weer helemaal bij ben wanneer het derde boek uitkomt.”

Linda:Paard, paard, tijger, tijger ligt al te wachten op mijn nachtkastje. Ik was er nog niet aan toe gekomen om dit boek te lezen, maar na alle enthousiaste reacties van collega’s en nu de Volkskrant het een van de beste boeken van 2017 noemt, wil ik het niet langer meer uitstellen!”

Wat gaan jullie deze kerstvakantie lezen? Wij zijn benieuwd! Hoe groot je TBR-stapel ook is – Best of YA wenst je hele fijne feestdagen!

Meer in deze rubriek

Preview image met het boek Violet, vervloekt & verwoest van Gina Chen

Voorproefje: Violet, vervloekt & verwoest

Lees de eerste paar pagina's!

Readalong 'Twee kunnen een geheim bewaren'

November = Karen McManus-maand! Doe mee en win haar nieuwste boek

Voorproefje: het nieuwste boek van Rick Riordan

Lees het eerste hoofdstuk!

Leestip: 'Fin & Rye' van Harry Cook!

Hoopgevend en inclusief verhaal over trouw zijn aan jezelf

Pages

Meer in deze rubriek

Preview image met het boek Violet, vervloekt & verwoest van Gina Chen

Voorproefje: Violet, vervloekt & verwoest

Lees de eerste paar pagina's!

Readalong 'Twee kunnen een geheim bewaren'

November = Karen McManus-maand! Doe mee en win haar nieuwste boek

Voorproefje: het nieuwste boek van Rick Riordan

Lees het eerste hoofdstuk!

Leestip: 'Fin & Rye' van Harry Cook!

Hoopgevend en inclusief verhaal over trouw zijn aan jezelf

Preview: Tussen de beesten en wilde rozen

Lees vast de eerste bladzijden van dit magische verhaal!

Het eerste hoofdstuk van De beminde

Exclusief hier te lezen!

Lezen: dit spannende hoofdstuk uit De erfenis van Tesla

Verschijnt maart 2020!

Vijf series voor de fans van Percy Jackson

Alle boeken van Rick Riordan op een rijtje!

Lees 'De Virgin' van Daniëlle Bakhuis!

Krijg je geen genoeg van De executie? Lees dan ook De virgin, een kort verhaal dat eerder verscheen in 3PAK ter gelegenheid van de Boekenweek van Jongeren 2020.

5x liefde voor Wildcard

Lees het vervolg op de spannende YA-thriller Warcross

Hunder Games afbeelding

Hoera! De Hongerspelen is 10 jaar!

May the odds be ever in your favour

Wat staat er op onze bucketlist?

Wat wil jij ooit nog eens doen in je leven? 

I see London, I see France

Recensie I see London, I see France

Door gastblogger Cécile Vastenburg

Onze 'bookish boyfriends'...

Fijne Valentijnsdag! Wie is jouw fictional crush? Dit zijn die van ons...

7x liefde voor 'De edele'

Waarom je écht verder moet lezen in de Summoner-serie

9x liefde voor Warcross

We love Warcross! Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder...

Mijn eerste YA lievelingsboek…

Wij kijken terug op onze eerste liefdes

All I want for Christmas is... BOOKS!

Vijf alternatieven voor suffe kerstcadeaus (hint: het zijn vijf boeken)

Onverschrokken

Waarom je dit boek zsm moet lezen

Onverschrokken is geweldig, fantastisch en verpletterend.

Piper Perish

Everybody loves Piper Perish

Lezers over het meest arty YA-boek van 2017!

Hof van mist en woede

Hof van slapeloze nachten en sticky notes

Jessie over haar lievelingsserie van Sarah J. Maas