Alles over YALFest 2018

11 April 2018

Alles over YALFest 2018

Het is BIJNA zover. Het moment waar we allemaal al een jaar lang op zitten te wachten. YALFest NL 2018! Natuurlijk heb je allang je tickets in huis (zo niet: waar wacht je nog op?! Het grootste YA-feest van het jaar wil je toch zeker niet missen? Koop dat kaartje hier!) en ben je nog snel alle boeken aan het (her)lezen zodat je alle auteurs het hemd van het lijf kan vragen tijdens de Q&A. Maar voor het zover is hebben wij alle informatie nog een keer op rijtje gezet zodat je 100% voorbereid bent. Laat 22 april maar komen!

Wie komt er ook alweer?

Sara Holland
Sara Holland groeide op in een klein stadje in Minnesota, tussen honderden boeken. Ze studeerde aan Wesleyan University en werkte in een theewinkel, een tandartspraktijk en een uitgeverij. Ze is meestal te vinden in een van de vele boekwinkels in New York. Everless is haar eerste boek.

Taran Matharu
Taran Matharu schreef zijn eerste verhaal toen hij 9 jaar oud was. Hij werd ontdekt via Wattpad. Alle delen uit de Summoner-serie waren New York Times-bestsellers. Volgens Taran heeft hoofdpersonage Fletcher veel gemeen met de jongere versie van hemzelf: ‘rebellerend tegen onrechtvaardigheid en op zoek naar zijn eigen plek in de wereld.’

Laura Steven
Laura Steven komt uit het noorden van Engeland en is schrijver, journalist en screenwriter. Ze werkt bij een non-profitorganisatie die vrouwelijke schrijvers ondersteunt. Laura heeft een MA in Creatief Schrijven en Allesbehalve oké is haar eerste boek.

Tomi Adeyemi
Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego en studeerde Engelse literatuur aan Harvard. Na haar stadie kreeg ze een onderzoeksbeurs die haar in de gelegenheid stelde West-Afrikaanse mythologie en cultuur te bestuderen. Dit inspireerde haar tot het schrijven van de serie Children of Orïsha. De delen 2 en 3 verschijnen respectievelijk in het voorjaar van 2019 en 2020.

Kass Morgan
Kass Morgan is de auteur van de bestsellerserie De 100, die ook als tv-serie op Netflix te zien is. Momenteel schrijft ze aan een nieuwe serie, die in september verschijnt bij Blossom Books. Kass werkt voor een uitgeverij (ze redigeerde onder andere The Graces van Laure Eve!) en woont in New York, waar ze elke dag vreest dat haar Ikea-kast bezwijkt en ze bedolven wordt onder sci-fi en Victoriaanse romans.

Sarah Crossan
Het werk van de Ierse auteur Sarah Crossan is bekroond met onder andere de Carnegie Medal, de YA Book Prize en de CBI Book of the Year Award. Haar roman Een won vorig jaar in Nederland de Dioraphte Literatour Prijs. Tijdens YALfest 2018 presenteert Sarah haar nieuwe spectaculaire roman Nieuwe maan dat bij Uitgeverij Pepper Books verschijnt.

In tegenstelling tot wat eerder aangekondigd werd, komt Sarah Pinborough helaas niet meer naar YALFest. Wegens privé-omstandigheden heeft zij helaas moeten afzeggen.

En waar?

Net als vorig jaar vindt YALFest 2018 plaats in:

Studio’s Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Bus 340 stopt voor de deur (halte Van Cleefkade), maar er zijn ook nog steeds buskaartjes beschikbaar voor de YALFest-pendelbus. Deze kaartjes zijn €2,00 voor een retour. Je kunt kiezen uit twee tijdsslots:

Heen (vanaf station Hoofddorp) 10.15 uur
Terug (vanaf Studio’s Aalsmeer) 18.00 uur

Heen (vanaf station Hoofddorp) 10.45 uur
Terug (vanaf Studio’s Aalsmeer) 18.30 uur

Wisselen tussen deze tijden kan niet, in verband met het aantal beschikbare plaatsen in de bus. Na het avondprogramma rijdt geen pendelbus. Bus 340 rijdt dan nog wel.
Kom je met de auto? Je vind hier een routebeschrijving. Er is genoeg parkeerplek bij Studio’s Aalsmeer. Een parkeerkaart voor de hele dag kost €5,00.

Programma

DAG

10.30 – 11.15 Inloop 
11.30 – 12.30 Auteursinterviews + Q&A
12.30 – 13.30 Lunch + tijd voor activiteiten
13.30 – 15.30 Signeerronde 1
14.00 – 17.00 Masterclasses
16.00 – 17.30 Signeerronde 2
17.30 – 18.00 Afsluiting

We hebben weer een fantastisch dagprogramma én een avondprogramma voor jullie in petto. De deuren gaan om half 11 open, voor die tijd mag je nog niet naar binnen. We beginnen natuurlijk weer met een Q&A en interview met alle auteurs. Rolkoffers mogen deze zaal niet in, maar we hebben speciaal voor alle rolkoffers een aparte ruimte vrijgemaakt waar ze tijdens de Q&A kunnen staan.
Daarna kun je rekenen op signeersessies met alle aanwezige auteurs, leuke en leerzame masterclasses, leuke stands (met uiteraard een megaboekenstand) én een rijkgevulde goodiebag (met onder meer bookplates met een handtekening van de aanwezige auteurs!). Je kunt ook weer een heerlijke lunch kopen bij verschillende kraampjes. Uiteraard hebben we rekening gehouden met vegetariërs.
Zoals je misschien al is opgevallen staan al deze activiteiten met een vast tijdslot in het programma, maar de keuze is ’s middags geheel aan jou. Wil je liever op je gemakje langs alle stands slenteren in plaats van een masterclass volgen? Of denk je genoeg te hebben aan een signeerronde zodat je daarna de sterren van de hemel kan dansen in de silent Disney disco? Dan kan dat!

Signeersessies
Er zijn dus twee signeerrondes. Alle auteurs zitten naast elkaar te signeren. Je mag zelf kiezen bij wie je in de rij gaat staan. Je mag in meerdere rijen gaan staan als daar tijd voor is. Ga je voor je favoriete auteur(s) of wil je gewoon van iedereen een handtekening? Let wel op dat wanneer je in de rij staat voor een auteur, en de tijd op is, je helaas geen handtekening meer kunt krijgen.
Je mag je eigen boeken meenemen, maar je kan natuurlijk ook boeken van alle auteurs kopen op YALFest zelf! Hou er wel rekening mee dat er meer mensen handtekeningen en/of foto’s van de auteurs willen. Daarom mag je één boek per auteur laten signeren.

Masterclasses
Als het goed is heeft iedereen zich ingeschreven voor één of twee masterclasses en hebben jullie allemaal een bevestigingsmail gekregen (zo niet, geen paniek! Iedereen die zich later heeft ingeschreven krijgt zo snel mogelijk een bevestiging). Deze bevestigingsmail is je entreebewijs voor de masterclass, zorg er dus voor dat je deze bevestigingsmail uitgeprint meeneemt.

Werken met boeken (14.00 - 14.45)
Van je hobby je beroep maken: het kan. Jessy Korshuize kan het weten: ze werkte eerst bij een uitgeverij en nu bij boekhandel H. de Vries. Zij geeft tips en trucs voor jouw carrière in het boekenvak!

De happiness goeroe (14.00 - 14.45)
Jette Schröder schreef De happiness goeroe en geeft de masterclass uit het boek  in het echt. Iets met zelfliefde en veel glitters!

Thrillers schrijven (15.15 - 16.00 + 16.15 - 17.00)
Hoe bouw je spanning op? Wanneer moet je personage dood? Best of YA-auteurs Daniëlle Bakhuis en Buddy Tegenbosch zijn ervaren personage-moordenaars en vertellen je alles!

Bullet journaling (15.15 - 16.00)
Superleuk, die bullet journals – maar hoe zorg je nou dat alles er mooi uitziet én praktisch is? In deze masterclass leer je de ins en outs van een fantastische bullet journal van Joany van Craving Pages! Iedereen die deze masterclass gaat volgen: don't forget to bring your bullet journal en een fijne pen. Voor degene die nog geen bullet journal hebben, geen paniek! Bij YALFest is er een bullet journal van Blossom Books te koop. 

Ondernemen (16.15 - 17.00)
Marloes de Vries is illustrator en heeft een eigen webshop. Ze vertelt je alles over ondernemen als (creatieve) zelfstandige: hoe begin je en waar moet je op letten?

Stands
Op Facebook zijn de afgelopen weken ontzettend veel stands bekend gemaakt, waar we letterlijk een markt mee kunnen vullen. Dus dat gaan we ook gewoon doen! Kaarsen, thee, boekenleggers, mokken, kussenslopen… eigenlijk alles waar je boekenhart sneller van gaat kloppen is te koop. En natuurlijk boeken, ZOVEEL BOEKEN. Extra leuk: Het Dodenhuis van Sarah Pinborough, De Strijdmagiër van Taran Matharu en I See London, I See France van Sarah Mlynovski zijn exclusief als eerste te koop op YALFest! Bij veel kraampjes kun je pinnen, maar bij sommige niet. Neem dus voldoende contant geld mee! Er is geen pinautomaat aanwezig op de locatie, dus zorg dat je van te voren geld pint. Check voor een volledige lijst met alle standhouders Facebook of laat je verrassen op de dag zelf!

Activiteiten
Je komt tijd tekort, want er is nog veel meer te doen op YALFest dit jaar:

Laat je portret tekenen
Caroline Cracco en Anouk Heitink staan met hun potloden in de aanslag en tekenen een mini-portretje voor je!

Moordspel
Speel een superspannend moordspel met Cis Meijer en Margje Woodrow, die beiden spannende thrillers schrijven. Lost jouw team de moord binnen de tijd op?

Laat je toekomst voorspellen
Jep: ga langs bij de waarzeggers om erachter te komen of er geluk of juist heel veel pech voor jou in het verschiet ligt.

Silent Disney-disco
Ga los op alle bekende Disney-hits en dance like nobody’s watching. Alleen jij en anderen met koptelefoon kunnen het horen – behalve als je keihard meezingt, natuurlijk.

Custom-made zeefdruk
Ook een supertof aandenken voor thuis: een zeefdruk! Kies een afbeelding, kleur en formaat en je zeefdruk wordt ter plekke voor je gemaakt.

Cosplayers
Je favo personage uit de coolste boeken… je kunt hem of haar zomaar tegen het lijf lopen – en ermee op de foto gaan op YALFest!

Buttons maken
Draag je liefde uit voor het Nachthof of laat iedereen zien in welke Factie jij zit. Maak je eigen button in de Best of YA buttonstand!

AVOND

19.30 – 20.00 Opening avondprogramma
20.00 – 21.30 Cocktailparty (met auteurs)
21.30 – 22.00 Afsluiting

Het avondprogramma is een informeel feestje waar je gezellig kan kletsen met de auteurs, dansen rond de piano (met geweldige muziek van Fleur Raateland! Klik hier voor een voorproefje) of gewoon lekker hangen met andere YA-ers. Maak je geen zorgen om avondeten, want dat is door ons geregeld.
Oh, en vergeet de dresscode niet! Het is een cocktailparty dus het zou natuurlijk super zijn als je een cocktailjurkje of een pak aan doet! Heb je die niet of voel je je daar niet lekker in? Een zomerjurkje of een leuke blouse mag natuurlijk ook! Uiteindelijk gaat het om wat jij zelf wilt. Er is genoeg tijd om je daar om te kleden en op te maken zodat je niet de hele dag in je feestoutfit hoeft te lopen.

Meer in deze rubriek

Karen M. McManus komt naar Nederland en België!

Ben jij ook zo’n fan van de One of us is lying-serie van Karen M. McManus?

Bestel nu Heartstopper 5!

Heartstopper 5 is nu verkrijgbaar! 

Foto van boek Check & Mate, geschreven door Ali Hazelwood. Er staat een schaakbord voor.

Vers van de pers: Check & Mate!

De liefde is aan zet in het YA-debuut van TikTok-favoriet Ali Hazelwood. 

Foto van boek Thin Air, geschreven door Kellie M. Parker

Vers van de pers: Thin Air!

Thin Air is een nieuwe bloedstollende thriller vol bizarre wendingen. 

Pages

Meer in deze rubriek

Karen M. McManus komt naar Nederland en België!

Ben jij ook zo’n fan van de One of us is lying-serie van Karen M. McManus?

Bestel nu Heartstopper 5!

Heartstopper 5 is nu verkrijgbaar! 

Foto van boek Check & Mate, geschreven door Ali Hazelwood. Er staat een schaakbord voor.

Vers van de pers: Check & Mate!

De liefde is aan zet in het YA-debuut van TikTok-favoriet Ali Hazelwood. 

Foto van boek Thin Air, geschreven door Kellie M. Parker

Vers van de pers: Thin Air!

Thin Air is een nieuwe bloedstollende thriller vol bizarre wendingen. 

Reserveer nu Check & Mate

Verschijnt gelijk met de Engelse editie

Heb jij Heartstopper al gelezen?

Nu seizoen 2 van Heartstopper op Netflix staat, snappen wij dat je echt niet kan wachten om meer te weten over Nick en Charlie!

Exclusief fotoboek van Billie Eilish!

Verschijnt op 11 mei 2021

Reserveer nu Hof van zilveren vlammen!

Verschijnt tegelijkertijd met de Engelse editie

Alles over Midnight Sun

Het gloednieuwe boek van Stephenie Meyer is overal verkrijgbaar!

Stagiair gezocht!

Kom jij ons team versterken?

Midnight Sun komt eraan!

Is het al 4 augustus?

Ken jij het Premium Lezersprogramma al?

Ontvang een boek in ruil voor een online recensie!

De ballade van slangen en zangvogels is verschenen!

Klik hier voor nieuwtjes, leuke extra's en meer!

Actie Hongerspelen-prequel verlengd!

Tot eind mei korting scoren op De ballade van slangen en zangvogels!

Daniëlle Bakhuis is auteur voor 3PAK!

Samen met Pepijn Lanen en Johan Fretz schrijft ze het Boekenweekgeschenk voor Jongeren.

Exclusief: fragment uit het eerste hoofdstuk van het nieuwe Hongerspelen-boek

Dit. wil. je. lezen.

Je gaat niet geloven wie de hoofdpersoon is in de nieuwe Hongerspelen...

CHECK. THIS. OUT.

Dwaalspoor wint eerste prijs Thrillers & More Beste Boeken 2019: Young Adult Vertaald

Dwaalspoor is de favoriet in de categorie Young Adult Vertaald!

YALFest-nieuws

We gaan helaas stoppen.

Deze boeken verschijnen dit voorjaar bij Best of YA!

Bekijk de titels uit onze nieuwe brochure

Reserveer nu het nieuwe Hongerspelen-boek!

Hardcover tijdelijk met korting

Stem op De executie en Match!

Leestip voor de Jonge Jury!

Nieuwe poëziebundel Het zout uit je ogen

Gedichten over vlinders in je buik én gebroken harten

Nu in de winkel: 10 blind dates

Het perfecte boek voor de feestdagen! 

De executie Danielle Bakhuis

De executie is Leestip voor de Jonge Jury!

Je kunt vanaf 1 januari stemmen!

Marketingstage vanaf februari 2020

Hoog in de toren, tussen de boeken!

Het nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis

Ben jij klaar voor Clownsnacht

betrothed

De nieuwe Kiera Cass!

Verschijnt 5 mei bij Best of YA!

Zo heet het nieuwe Hunger Games-boek!

Check snel hoe het nieuwe boek eruit ziet!

Danielle Bakhuis komt naar YALFU

Je kunt Clownsnacht er exclusief kopen!

boeken_buddy_en_danielle

Het is Boekenweek voor Jongeren!

Komen Buddy en Daniëlle ook bij jullie langs?

Het schaduwjaar

Het eerste hoofdstuk van Het schaduwjaar

Lees alvast het eerste hoofstuk!

In Nederland als eerste verkrijgbaar: Het Schaduwjaar

Hét YA-boek van dit najaar verschijnt 17 september!

Clownsnacht: het nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis

Dit horrorverhaal kan je je nachtrust kosten…

YALFU - YA-festival in Utrecht!

Zondag 13 oktober in Utrecht!

UBHS boeken

Kom bij onze uitgeverij werken!

Meerdere vacatures bij Unieboek | Het Spectrum!

Boeken die de komende maanden verschijnen

Deze boeken moeten op je wish-list!

Het nieuwe boek van Buddy Tegenbosch

Bekijk hier de trailer van Match.

Nieuw deel in The Hunger Games-serie!

De prequel van De Hongerspelen verschijnt in mei 2020!

5 YA-boeken met LHBTI+-personages

YA-boeken in het thema van Pride maand.

Boeken voor op je juni-TBR

Drie mooie titels die deze maand bij Best of YA verschijnen.

Terugblik op YALFest!

Spot jij jezelf op de foto’s?

De executie, het nieuwe super spannende boek van Daniëlle Bakhuis

De executie ligt vanaf vandaag in de winkel!

Zonderling is voor het eerst verkrijgbaar op YALFest!

Koop als eerste het nieuwste boek van Laini Taylor.

Vijf verfilmde YA-boeken

Lees de boeken en kijk de films!

De executie verkrijgbaar op YALFest

Het nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis is op YALFest exclusief eerder te koop!

Deze boeken verschijnen deze zomer bij Best of YA!

Maak maar vast plaats op je TBR-plank!

After Anna Todd image

After – de filmeditie door Anna Todd

Verschijnt vandaag bij Boekerij!

De vloek van de Titaan graphic novel is er!

Beleef opnieuw een avontuur met Percy Jackson en zijn vrienden.

Alles wat je moet weten over YALFest

Het duurt nu niet lang meer tot de vierde editie YALFest. Ben jij er klaar voor? 

Marvel fans opgelet!

Geïllustreerde YA vol spanning, romantiek en superkrachten.

De nieuwe futuristische thriller van Mirjam Mous

H@ck - Het instituut ligt vanaf vandaag in de winkel! 

'Wat zou Martin doen?" ligt nu in de winkel!

Aanrader voor de fans van 'The Hate U Give' en 'Zij en ik'. 

Infernal devices ligt nu in de winkel!

Het derde deel van de ´Mortal Engines´ serie van Phillip Reeve is vanaf nu verkrijgbaar. 

'Zij en ik'op leeslijst van Queerboeken.nl

Voor Valentijnsdag lanceren De Leescoalitie en COC Nederland de website Queerboeken.nl.

Lees het winnende verhaal van de Best of YA Winter Schrijfwedstrijd!

De uitslag is bekend!

Must-read voor fans van The Hate U Give: Wat zou Martin doen?

Fan van The Hate U Give? Mis dit boek niet!

Marketingstage bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum vanaf februari

Wij zoeken een marketingstagiair Lifestyle & Non-fictie! 

Het nieuwe Best of YA-magazine is verschenen!

Vanaf eind januari ligt het nieuwe magazine in de boekhandel! 

Marketingstage Best of YA vanaf februari in Amsterdam

Wij zoeken een collega voor in ons nieuwe pand in Amsterdam!

Deze boeken verschijnen in het voorjaar bij Best of YA!

ZO. VEEL. MOOIE. BOEKEN. <3 

Kom naar YALFest 2019 met deze fantastische auteurs!

Heb jij je ticket al? 

Voor je winter-TBR: Predator’s Gold

Lees het spannende vervolg op Mortal Engines!

NIEUW: Voor het laatst gezien

Deze mysterieuze thriller moet je lezen!

Stem op Warcross voor het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar!

Heb jij al gestemd op dit geweldige boek?

De Eliminatie genomineerd voor Vlaamse boekenprijs

Breng nu je stem uit en win een boekenpakket!

Kom 23 september naar YALFU met Buddy Tegenbosch

YA-liefhebber? Hier moet je bij zijn! 

mortal engines

Dit wordt de sensatie van het najaar!

Duik in de sensationele wereld van Mortal Engines

Het najaar van Best of YA

Het wordt een groot YA-feest!

We gaan Aru Shah en het einde van de tijd uitgeven!

Je vindt een voorproefje in Apollo 3. De brandende doolhof!

Dit zijn de nieuwe boeken van Best of YA

Zo kom je de zomer wel door

We <3 de boekhandel

Bookstore Day 2018: vier de boekhandel!

De allernieuwste Sarah Pinborough

Lees nu al het eerste twee hoofdstukken van Het Dodenhuis

Stage tussen de kinder- & YA-boeken

Kom je vanaf september stage bij ons lopen?

'De bliksemdief' graphic novel

Er komt een nieuwe Riordan aan!

Best of YA-magazine

Het eerste magazine van 2018 is uit, haal hem nu gratis op in de boekhandel!

De leukste Kinderboeken en Best of YA

Stagiair(e) gezocht!

Ben je gek op lezen en heb je een vlotte pen? 

Stagiair(e) gezocht

Voor de marketing van Best of YA en De leukste kinderboeken!

Dit zijn ze! De nieuwe Best of YA titels

Deze boeken verschijnen vanaf februari 2018!

Lees het eerste hoofdstuk van 'De edele'

Het nieuwste boek van Taran Matharu!

Hoera, 'Bemind' is verschenen!

Het Huis van de Nacht is terug!

YALFest twan=

Achter de schermen bij YALFest

Blog: Hoera, de kaartverkoop is van start gegaan!

Schrijvers zijn bedriegers

Laure Eve geeft schrijftips.